Plantenwerkgroep

Denkt u wel eens tijdens een wandeling “Wat een mooie plant staat daar langs de kant van de weg. Als ik daar nu eens de naam van wist.” Ja? Dan zou u een toekomstig lid kunnen zijn van onze plantenwerkgroep. De plantenwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland houdt zich bezig met de wilde planten die op Schouwen-Duiveland voorkomen.

Wekelijkse activiteit van de plantenwerkgroep is de inventarisaties van de wegbermen, dijken en de natuurterreinen. Tijdens de wandeltochten van mei tot september, wordt er nuttig werk verricht, maar wordt er ook van de buitenlucht en de natuur genoten.

De werkgroep werkt mee aan landelijke onderzoek naar wilde planten en hun verspreiding, de gegevens die verzameld worden, worden doorgegeven aan FLORON in Leiden. Die gegevens kunnen gebruikt worden in het landelijk en regionaal natuurbeleid.

Uitnodiging
Iedereen die meer van wilde planten wil weten of wil meedoen met de inventarisaties is van harte welkom bij de plantenwerkgroep. Wees niet bang voor het feit weinig of niets over planten te weten. Interesse voor de natuur is voldoende. Kennis komt vanzelf. “Al doende leert men,” luidt het spreekwoord. Loop eens als proef een avondje met de plantenwerkgroep mee. U zult er beslist geen spijt van krijgen en waarschijnlijk wordt u net zo enthousiast als degene die dit al probeerden.  Dus?…. Heel graag tot ziens!

Informatie
Ine van de Ven
ventje-ine@zeelandnet.nl