Actief terreinbeheer

Eén van de werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen Duiveland is Actief Terreinbeheer.
Deze werkgroep bestaat uit 15 vrijwilligers in wisselende samenstelling. Tijdens een actief werkseizoen wordt er aan zo’n 10 tot 12 projecten gewerkt. Het seizoen start medio oktober en eindigt in april. De werkdag is altijd op een zaterdag, begint om 09:00 uur en eindigt meestal om 13:00 uur. De meeste werkzaamheden vinden op Schouwen Duiveland plaats. Eén maal is er een provinciale werkdag, afwisselend op een van de Zeeuwse eilanden. En één maal is er een uitwisseling met een andere provinciale werkgroep.

“Je hoeft geen ervaring te hebben. Het is geen moeilijk werk. Indien nodig, kun je ter plaatse vragen hoe je iets moet aanpakken.”

Ons gereedschap bestaat uit verschillende soorten zagen, takkenschaar, lier, spa, grondboor en bosmaaier. De laatste is alleen beschikbaar voor mensen die 18 jaar of ouder zijn. Ieder jaar is er een instructiedag waarop verteld wordt je bijvoorbeeld een tak moet afzagen of een fruitboom moet snoeien. Op een werkdag zelf wordt uitleg gegeven wat de reden is van het werk dat gedaan wordt.

“Je hoeft niets mee te nemen. Al het nodige gereedschap is aanwezig. Stevige schoenen of laarzen en iets te eten en drinken is aan te bevelen.”

Contact
Henk Dalebout
tel. 06-20745396
hwdalebout@zeelandnet.nl

Sfeerbeelden
Klik op de miniatuur voor een vergroting.
Met de pijltjestoetsen kunt u navigeren.
Klik op de vergroting zelf en u bent weer terug bij het overzicht.
[nggallery id=4]